Жозеп Боррель зустрів ранок у бомбосховищі в Києві

Дата: 07 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Високий представник Євросоюзу із закордонних справ Жозеп Боррель зустрів ранок 7 лютого в Києві в бомбосховищі. 

Про це він розповів у соцмережі Х. 

Фото: сторінка Борреля у соцмережі Х

Внаслідок російської атаки 7 лютого в столиці відомо про чотирьох загиблих та понад два десятки потерпілих. Масований обстріл став третім, спрямованим росіянами на Київ цього року. 

Боррель опублікував світлину зі сховища та підписав її: “Це щоденна реальність хороброго українського народу, відколи Росія розпочала свою незаконну агресію”. 

Іноземні посадовці періодично приїжджають до України, тож деякі з них вимушені ховатися від обстрілів росіян, як Боррель. До прикладу, у жовтні 2022-го міністерка оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт в Одесі ховалася в укриття. 

Також в укритті ховалася делегація лідерів африканських країн торік у червні. У бомбосховище спід час візиту пускалась і пані посол Великої Британії Мелінда Сіммонс, а також президент Латвії Едгарс Рінкевічс і прем’єрка Литви Інґріда Шимоніте

Нагадаємо, що загалом унаслідок повномасштабного російського вторгнення в Україні загинули вже понад 10 тисяч цивільних. Щоранку о 9-й годині в Україні оголошують хвилину мовчання в пам’ять про всіх загиблих. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter