“Жовта стрічка” запустила бот для розпізнавання колаборантів та організаторів псевдовиборів

Дата: 07 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Активісти руху спротиву “Жовта стрічка” запустили чат-бот “Бачимо АІ” для розпізнавання колаборантів та організаторів псевдовиборів на тимчасово окупованих територіях.

Про це активісти повідомляють у телеграм-каналі.

Фото: телеграм-канал “Жовта стрічка”

“Анонімно та безпечно надсилай фото чи відео із зображенням організаторів фейкових виборів, які ходять по домівках чи на виборчих дільницях. Надсилай відео, де організатори примушують до голосування, стукають у двері чи підроблюють підписи в бюлетені”, – йдеться у дописі.

За словами активістів, чат-бот “Бачимо АІ” за основу використовує штучний інтелект для розпізнавання обличчя, тому кожен колаборант буде відомий.

Коротка інструкція, як користуватися чат-ботом за посиланням.

Раніше активісти громадського руху спротиву на тимчасово окупованих територіях України “Жовта стрічка” закликали жителів окупованої Херсонщини не брати участі у фейкових виборах 2–7 вересня, які організовують російські окупанти.

Також активісти 23 серпня, в День державного прапора, підняли український стяг на горі Шаан-Кая поблизу Алупки в Криму, а раніше спалили сотню газет з російською пропагандою.

Крім того, активісти руху розпочали безстрокову акцію “Лови подачу”, де підписують тенісні кульки патріотичними висловами й поширюють їх вулицями окупованих міст.

Нагадаємо, рух громадянського спротиву виник торік навесні в Херсоні, майже одразу після того, як його захопили російські війська, і швидко поширився на інші окуповані території. 

Активісти стали лауреатом премії Європейського парламенту імені Андрія Сахарова – їх згадують в описі кандидата-переможця. 

Читайте також: “Найстрашніше, коли пишеш людині: “Привіт, як справи?”, а вона два місяці не відповідає”: засновник “Жовтої стрічки” розповів про спротив в окупації.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter