Рух “Жовта стрічка” закликав мешканців окупованої Херсонщини не брати участі у псевдовиборах

Дата: 31 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

Активісти громадського руху спротиву на тимчасово окупованих територіях України “Жовта стрічка” закликали жителів окупованої Херсонщини не брати участі у фейкових виборах 2–7 вересня, які організовують російські окупанти.

Про це повідомляють активісти у своєму телеграм-каналі.

“3 2-го по 7 вересня придумайте собі невідкладні справи, бо вас намагатимуться втягнути у злочин. Проведення фейкових виборів на окупованих землях — злочин, за організацію якого передбачене покарання”, – кажуть активісти.

Крім того, “Жовта стрічка” надала рекомендації, як уникнути незаконного голосування на псевдовиборах, яке здійснюється під примусом окупантів:

  • не ходити в ці дні на “дільниці”;
  • вдавати, що нікого немає вдома, коли прийдуть з урнами для голосування дома;
  • піти “у справах” на цілий день.

Раніше активісти громадського руху спротиву на тимчасово окупованих територіях “Жовта стрічка” 23 серпня, в День державного прапора, підняли український стяг на горі Шаан-Кая поблизу Алупки в Криму.

Також активісти руху спротиву спалили сотню газет з російською пропагандою.

Крім того, активісти руху розпочали безстрокову акцію “Лови подачу”, де підписують тенісні кульки патріотичними висловами й поширюють їх вулицями окупованих міст.

Також активісти закликають місцевих жителів бойкотувати псевдовибори на тимчасово окупованій частині Луганської області. 

Нагадаємо, рух громадянського спротиву виник торік навесні в Херсоні, майже одразу після того, як його захопили російські війська, і швидко поширився на інші окуповані території. 

Активісти стали лауреатом премії Європейського парламенту імені Андрія Сахарова – їх згадують в описі кандидата-переможця. 

Читайте також: “Найстрашніше, коли пишеш людині: “Привіт, як справи?”, а вона два місяці не відповідає”: засновник “Жовтої стрічки” розповів про спротив в окупації.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter