Жителів Тернополя зобов’язали сортувати сміття

Дата: 11 Січня 2019
A+ A- Підписатися

Тернопільська влада ухвалила рішення зобов’язати мешканців міста сортувати сміття на законодавчому рівні.

Про це повідомляє “Укрінформ” із посиланням на сайт Тернопільської міської ради.

“З метою забезпечення в Тернополі належного утримання елементів благоустрою та санітарно-епідеміологічного стану у сфері поводження з відходами, на черговій сесії міської ради були внесені зміни та доповнення до рішення міської ради від 19.05.2011 № 6/8/20 “Про затвердження Правил благоустрою м. Тернополя”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, відтепер виконавцям послуг з управління, утримання і обслуговування багатоквартирних будинків, ОСББ, нежитлових приміщень необхідно переобладнати наявні контейнерні майданчики для забезпечення роздільного сортування побутових відходів. Багатоквартирним будинкам зі сміттєпроводами слід буде влаштувати контейнерні майданчики на прибудинковій території, які забезпечать роздільне сортування побутових відходів.

Організації, які вивозять побутові відходи, повинні будуть укомплектувати наявні майданчики контейнерами для роздільного сортування сміття, зокрема для змішаних відходів, полімерів і скла.

У нововведеннях є і низка заборон, які стосуються зелених зон на прибудинкових територіях. Згідно з ними, тепер тернополянам не можна вивозити і вивантажувати тверді побутові, великогабаритні та ремонтні відходи, рослинні рештки у не відведених для цього місцях, паркувати, мити або ремонтувати транспортні засоби на зелених зонах, самовільно влаштовувати городи, пошкоджувати або знищувати газони тощо.

Недотримання рішення та всіх його змін кваліфікуватиметься як адміністративне порушення і призводитиме до штрафу.

Нагадаємо, згідно з опитуванням, 93% українців вважають охорону довкілля важливим питанням, а 87% переконані, що можуть особисто відігравати роль у захисті довкілля.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter