Зґвалтування в Кагарлику: одного з підозрюваних відпустили з-під варти

Дата: 28 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

Голосіївський райсуд Києва відпустив з-під варти експоліцейського Ярослава Левандюка, підозрюваного в справі про катування і зґвалтування жінки у відділенні поліції в Кагарлику на Київщині.

Про це повідомила адвокатка потерпілої Злата Симоненко.

Захист потерпілої просив залишити Левандюка під вартою, однак судді вирішили відпустити його під цілодобовий домашній арешт. Оскільки наразі у відкритому доступі є тільки результативна частина рішення, не відомо, чим саме мотивували його судді. 

“Для звільнення особи, яка підозрюється в особливо тяжкому злочині, з-під варти мають бути обґрунтовані підстави. Що саме змінилося з часу обрання запобіжного заходу і чому змінилася думка судді, не зрозуміло. Чекаємо на повний текст рішення”, – наголосила в коментарі “Громадському” Симоненко. 

Водночас ДБР оголосило про підозру ексначальнику Кагарлицького відділення поліції у зв’язку з бездіяльністю після отримання інформації про скоєння його підлеглими злочину. За даними слідства, він не вжив жодних заходів для припинення насильства і не повідомив про злочин компетентні органи.

Нагадаємо, що в липні слідство в справі продовжили на пів року.

Як відомо, в ніч із 23 на 24 травня 2020 року оперуповноважений Кагарлицького відділу поліції у своєму службовому кабінеті стріляв з табельної зброї над головою 26-річної жінки, яку поліцейські викликали як свідка, вдягав на неї протигаз та кайданки, а згодом декілька разів зґвалтував. Одразу після цього відділок поліції розформували, а поліцейських, підозрюваних у злочині, відправили в СІЗО.

Однак, як повідомив журналістам виконувач обов’язків очільника Кагарлицького відділення поліції Дмитро Литвин, якого призначили на цю посаду після відсторонення попереднього керівника Сергія Панасенка, установа продовжує працювати, а переатестацію всіх її співробітників проведуть протягом двох місяців.

Слідство змінило кваліфікацію злочину, і тепер поліцейських Сергія Сулиму та Миколу Кузіва підозрюють у зґвалтуванні групою осіб та в катуванні за попередньою змовою групою осіб. Нещодавно Офіс Генерального прокурора спільно з ДБР виявили два нові факти застосування катувань з боку працівників Кагарлицького відділення поліції. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter