Згадки про жінок в армії припадають лише на 5% медіа-матеріалів про військових – моніторинг ІМІ

Дата: 15 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

Напередодні Дня захисників та захисниць України жінки-військовослужбовиці згадувалися лише у 5% від загальної кількості згадок про військових у десяти інтернет-медіа загальнонаціональних телеканалів.

Про це йдеться в дослідженні Інституту масової інформації.

Моніторинг проводився медіаекспертами в період з 4 до 10 жовтня 2021 року на таких ресурсах: “Прямий”, 5 канал, “Перший незалежний”, Україна 24, “Суспільне”, “Інтер”, ТСН, 24 канал, “Еспресо”, ICTV і містив у собі згадки про військових, ветеранів АТО та ООС. 

Найбільше таких матеріалів у моніторинговий період зафіксовано на сайті “Суспільного”.

Жінки, які згадувалися в матеріалах про війну та ООС, мали посади бойової медикині, інструкторки з тактичної медицини, військовослужбовиці ЗСУ, пресофіцерки.

Водночас дослідження показало, що найбільше про військових та зону ООС згадували “Подробности” (“Інтер”), “Суспільне”, 5 канал, ТСН  і 24 канал. Жодної згадки про ООС та військових в моніторинговий період не було зафіксовано на сайті телеканалу Україна 24, що належить Рінату Ахметову.

Джерело: imi.org.ua

Нагадаємо, що за останніми офіційними даними, у Збройних силах України проходять службу 31 757 жінок, що складає 15,6% від загальної кількості військовослужбовців. Це один із найвищих відсотків навіть серед багатьох армій країн – членів НАТО. Майже 5 тисяч жінок в українській армії є офіцерками.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що вперше одне з командувань Збройних сил України очолила жінка.

На посаду командувача Медичних сил ЗСУ міністр оборони Андрій Таран призначив полковника медичної служби, головного інспектора Головної інспекції міністерства Тетяну Остащенко.

Фото обкладинки: з відкритих джерел

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter