Одне з командувань Збройних сил України вперше очолить жінка

Дата: 31 Липня 2021
A+ A- Підписатися

На посаду командувача Медичних сил ЗСУ міністр оборони Андрій Таран призначив полковника медичної служби, головного інспектора Головної інспекції міністерства Тетяну Остащенко.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

Тетяна Остащенко. Джерело: пресслужба Міноборони

Андрій Таран пояснив, при призначенні керувався принципом, що в армії на першому місці мають бути кваліфікованість, високі моральні якості та патріотизм. Тетяна Остащенко, крім того, має великий досвід організації медичного забезпечення, розуміє фронт робіт.

Вперше жінка очолила одне з командувань у ЗСУ. Поступально рухаємось до побудови Збройних Сил нового зразка. Завдяки реформуванню армії відповідно до принципів і підходів НАТО, жінки зараз мають можливість проходити військову службу на рівних засадах із чоловіками. Треба відзначити, що свою безумовну підтримку цього вибору після особистого спілкування висловив Верховний головнокомандувач, президент Володимир Зеленський”, — зазначив міністр оборони.

Андрій Таран чекає від новопризначеної очільниці Командування “наведення ладу у медичній службі, удосконалення процесів медичного забезпечення армії, створення сприятливих умов для розвитку галузі відповідно до стандартів НАТО, зменшення корупційних ризиків та синхронізації процесів усіх складових Медичних сил“.

“Зовсім недавно ми говорили, що жінка-командир, танкіст, снайпер, розвідник, пілот, артилерист — це вже буденність. На командних посадах у ЗСУ, — командирами рот, взводів і мінометних батарей, — перебувають близько сотні військовослужбовців-жінок. Тепер, жінка обійняла генеральську посаду Командувача і цілком ймовірно, що у найближчій перспективі у Збройних Силах з’явиться перша жінка-“бригадний генерал”, — наголосив Андрій Таран.

За даними оборонного відомства, наразі майже чверть загальної чисельності ЗСУ — це жінки.

Нагадаємо, Місію України при НАТО вперше очолила жінка – Наталія Галібаренко. У липні минулого року Зеленський звільнив Галібаренко з посади посла України у Великій Британії, яку та обіймала з вересня 2015 року.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter