Зеленський закликає світ вводити нові санкції за “рублеву окупацію” Півдня України

Дата: 18 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Президент Володимир Зеленський закликає партнерів до повного охоплення санкціями банківської та фінансової системи Росії через її дії в Херсонській та Запорізькій областях України.

Про це він сказав у своєму відеозверненні.

Він вважає, що демократичний світ повинен відреагувати й на те, що Росія робить на Півдні України – в Херсонській та Запорізькій областях.

“Там будують катівні, викрадають представників місцевої влади та всіх, кого вважають помітними для місцевих громад. Шантажують учителів, крадуть гроші, спрямовані на виплату пенсій, блокують та крадуть гуманітарну допомогу, доводять людей до голоду. Окупанти ще й намагаються відірвати Херсонську та Запорізьку області за прикладом так званих “ДНР” і “ЛНР”, переводять цю територію в рублеву зону і підпорядковують адміністративній машині Росії”, – повідомив президент.

Усе це, на переконання президента, вимагає більшої швидкості західних держав під час підготовки нового потужного санкційного пакета

Відповіддю на спробу рублевої окупації Херсонської та Запорізької областей має бути повне охоплення санкціями російської банківської та фінансової системи. Бо вони – це частина окупаційної машини.

Володимир Зеленський

Зеленський звернувся до мешканців півдня, які борються проти російської окупації, із закликом саботувати розпорядження окупантів, не співпрацювати з ними, протестувати.

“Треба протриматися, щоб Росії не вдалося спотворити життя ще в інших містах України, як у Донецьку та Луганську”, – сказав він і додав, що кожен вияв боротьби ускладнює окупантам реалізацію їхнього завдання.

Як відомо, загалом після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну ЄС, США, Великобританія, Канада та низка інших країн ввели кілька раундів санкцій щодо Росії. Санкції запровадила навіть Швейцарія, яка задля цього вперше з 1815 року порушила свій нейтралітет. Серед країн, які гальмують процес накладання обмежень, Німеччина.

Росія вже стала лідеркою у світі за кількістю накладених санкцій, обігнавши Іран та Північну Корею. Від 24 лютого, за даними глобальної бази даних щодо відстеження санкцій Castellum.ai, стосовно країни ввели вже 6091 обмеження (станом на 17 квітня 2022 року).

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter