Російським депутатам, які допомогли Путіну розв’язати війну в Україні, заморозили активи у Великобританії

Дата: 11 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Велика Британія оголосила про заморожування активів і заборону на поїздки 386 депутатів російської державної думи, причетних до розв’язання війни в Україні. 

Про це повідомили у британському уряді. 

Мітинг на підтримку України на Трафальгарській площі у Лондоні. Фото: Leon Neal/Getty Images

Мова йде про депутатів, які звертались до Путіна, аби той визнав незалежність ОРДЛО наприкінці лютого. Відтепер вони не зможуть вести бізнес у Великобританії, а їхні активи, якщо такі є, заморозять. Окрім цього, російські депутати не зможуть потрапити на територію країни. 

“Якщо ми не заперечуватимемо проти експансіонізму Путіна, це надішле небезпечний сигнал потенційним агресорам і авторитаристам у всьому світі. І ми просто не можемо цього допустити. Треба почати з принципу, що єдине, що розуміють агресори – це сила. І ми повинні працювати разом, щоб Путін програв в Україні”,наголосила напередодні глава МЗС Британії Ліз Трасс.

Нині Великобританія вже ввела санкції щодо півтисячі ключових російських фізосіб, організацій та дочірніх компаній. Санкції ввели, зокрема, щодо російських олігархів Романа Абрамовича та Олега Дерипаски, головного виконавчого директора компанії ПАТ “НК “Роснефть” Ігоря Сєчина, керівника банку ВТБ Андрія Костіна, президента ПАТ “Транснефть” Миколи Токарєва, голови правління “Газпрому” Олексія Міллера та підприємця Дмитра Лебедєва.

Уряд Великобританії ввів також обмеження, згідно з якими будь-який російський літак відтепер можуть заарештувати у повітряному просторі країни. Нині один у приватному аеропорту Фарнборо на півдні Англії вже став предметом особливої перевірки через підозри в тому, що ним користувався російський олігарх. Як повідомляло BBC, британська влада вважає, що на борту літака був нафтовий мільярдер Євген Швідлер – екс-президент “Сібнафти”, який зараз разом з Абрамовичем володіє британською інвестиційною компанією Millhouse.

Швідлер має подвійне громадянство Росії та США.

Затриманий літак Bombardier Global 6500 зареєстрований у Люксембурзі, а до Великої Британії прилетів із США і далі мав прямувати до ОАЕ.

Фотографія обкладинки: AFP

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter