Зеленський ввів санкції проти росіян та грузинської авіакомпанії, яка відновила авіасполучення з РФ

Дата: 01 Липня 2023
A+ A- Підписатися

Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО щодо нових персональних санкцій проти 192 фізичних та 291 юридичних особи, зокрема пов’язаних з Росією.

Про це йдеться в указі президента.

Фото: Georgian Airways

До юридичних осіб, проти яких запровадили санкції, належать російські заводи та компанії, а також керівники підприємств авіабудівної галузі та науково-технічних організацій. Окрім російських, до списку також включені компанії Білорусі, Грузії та Казахстану.

Санкції торкнулися й грузинської авіакомпанії Georgian Airways та її керівництва, оскільки та відновила польоти до Росії. Також під санкції потрапив голова ради директорів авіакомпанії Тамаз Гаїашвілі.

Серед фізичних осіб, санкції запровадили й проти начальника Головного управління Міністерства Російської Федерації у справах цивільної оборони, надзвичайних ситуацій та ліквідації наслідків стихійних лих у Республіці Башкортостан Марата Латипова, а також громадянки Російської Федерації та членкині так званої “народної ради ДНР” Ірини Костенко.

Термін дії більшості обмежень складає 10 років. Контроль за виконанням рішення покладається на секретаря РНБО Олексія Данілова.

Раніше ZMINA писала, що станом на червень 2023 року 40,7% іноземних підприємств досі продовжують працювати в Російській Федерації під час її геноцидальної війни проти українського народу.

Від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Національне агентство з питань запобігання корупції вже внесло 25 провідних світових компаній до переліку міжнародних спонсорів війни. Виробники косметики та харчових продуктів, банки та нафтоперевізники потрапили до переліку через те, що продовжують вести свій бізнес у Росії та сплачувати там податки, фінансуючи війну проти України.

Переглянути перелік можна на платформі “Війна та санкції”. На сайті є розділ як з юридичними, так і з фізичними особами. 

Після внесення до переліку спонсорів війни деякі відомі компанії вже заявили, що це прямо вплинуло на їхні економічні показники. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter