Зеленський вніс новий законопроєкт про судову реформу

Дата: 22 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт про судоустрій та статус суддів.

Про це повідомили на сайті парламенту. 

Наразі на сайті Ради відсутній текст самого законопроєкту та пояснювальної записки до нього, однак Зеленський визначив документ як невідкладний. Президент пропонує внести зміни до Закону “Про судоустрій і статус суддів” та деяких законів щодо діяльності Верховного Суду та органів суддівського врядування.

Водночас активісти Фундації DEJURE стверджують, що якщо текст законопроєкту принципово не змінився останніми тижнями, то документ не передбачає ефективної реформи, адже не перезавантажує Вищу раду правосуддя та Вищу кваліфкомісію суддів з допомогою міжнародних партнерів і з залученням представників громадськості.

???У нас тут важлива новина. Президент Зеленський вніс у Раду невідкладний законопроєкт про судову реформуПроєкт №…

Опубліковано Фундація DEJURE Понеділок, 22 червня 2020 р.

Нагадаємо, що в березні Конституційний Суд визнав неконституційними окремі положення закону Зеленського про діяльність органів суддівського врядування, який передбачав реформу судової системи та містив низку положень, які критикували українські та міжнародні експерти. Обговорити розкритиковані положення документа з президентом хотіла голова Верховного Суду Валентина Данішевська, однак тоді Зеленський нібито не знайшов для цього часу.

Раніше ZMINA розповідала, що наразі відбувається із судовою реформою в Україні

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter