“Брешуть, коли кажуть, що не чіпають цивільних”, – Зеленський просить більших санкцій за напад Росії

Дата: 25 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні відкинув запевнення Росії, що цивільні об`єкти для них не мішень.

“Це брехня. Насправді вони не розрізняють, у яких районах діють. У російських ударах як учора, так і сьогодні однаково знаходяться як військові, так і цивільні”, – сказав він. 

Він наголосив, що мета цієї атаки – тиск не просто на владу, а на всіх українців. 

Це тиск на вас, громадян України, на все суспільство. І сьогодні це було більше, ніж вчора

Володимир Зеленський

Президент вважає, що накладених на РФ санкцій у зв’язку з повномасштабною війною недостатньо. Він закликав до солідарності з Україною. 

“Цього ранку ми захищаємо нашу державу наодинці – як і вчора. Найпотужніші сили світу спостерігають здалеку. Чи переконали Росію вчорашні санкції? Ми чуємо у своєму небі та бачимо на своїй землі, що цього недостатньо. Чужі війська все ще намагаються активізуватися на нашій території”, – констатує президент. 

Президент переконаний, що лишень солідарність і рішучість українців здатна зберегти нашу свободу й захистити державу.

“Армія, прикордонники, Національна гвардія, поліція, розвідка, Сили територіальної оборони – усі виконують свої завдання по максимуму. Дуже важливо, щоб сьогодні наші громадяни продемонстрували також максимальну витримку і взаємопідтримку. Піклуйтеся про своїх рідних і близьких, але не забувайте також про людей, які поруч із вами. Тих, хто самотній, хто старшого віку. Допомагайте їм з продуктами. Допомагайте знайти укриття, коли діє повітряна тривога. Допомагайте з доступом до перевіреної офіційної інформації”, – закликав Володимир Зеленський.

Ми на своїй землі, за нами – правда. Знищити наш характер не вийде. Ракети "Калібр" безпорадні проти нашої свободи.

Володимир Зеленський

Нагадаємо, о 5-й ранку 24 лютого Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну після телезвернення президента Росії Володимира Путіна. 

За даними керівника Міністерства охорони здоров’я Віктора Ляшка, через масштабне вторгнення РФ в Україні 24 лютого за попередніми даними загинули 57 людей. 169 отримали поранення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter