Зеленський увів у дію санкції щодо ще майже двух сотень росіян та одного українця

Дата: 12 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Президент Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради нацбезпеки та оборони України про персональні санкції проти 199 громадян Росії та одного українця.

Відповідний указ опублікували на сайті Офісу президента. 

Раніше Зеленський затвердив рішення про санкції щодо атомної галузі Росії, внісши до списку дві сотні компаній, серед яких “Росатом”. 

Уведені персональні санкції також стосуються посадовців “Росатому”, наприклад, під обмеження потрапив заступник голови компанії Юрій Яковлєв

Санкції запровадили й щодо одного українця. Мова йде про колишнього головного інженера українського “Енергоатому” Юрія Черничука. Торік росіяни назвали його директором захопленої Запорізької АЕС. 

Гендиректора ЗАЕС Ігоря Мурашова росіяни викрали по дорозі з роботи додому. Згодом посадовця вдалось звільнити з полону. 

Нагадаємо, що державна корпорація з атомної енергії “Росатом” працює над постачанням російській військовій промисловості компонентів, технологій і сировини для ракетного палива, переконують журналісти. 

“Росатом’” зміг уникнути санкцій, частково через побоювання щодо потенційних економічних наслідків для світу. Річ у тім, що російський холдинг дуже активно бере участь у цивільній ядерній енергетиці по всьому світу, зокрема у ЄС, де працює 18 атомних станції, спроєктованих Росією, та США, яким “Росатом” постачає збагачений уран. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter