Зеленський увів у дію санкції щодо майже двох сотень російських пропагандистів

Дата: 15 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Президент Володимир Зеленський підписав указ про введення в дію на 10 років рішення Ради нацбезпеки і оборони України про застосування персональних санкцій щодо 198 російських пропагандистів і учасників ток-шоу на російських каналах, а також інших діячів медіасфери РФ.

Указ опублікували на сайті президента.

Ілюстраційне зображення. Фото: Офіс президента

Серед людей, які потрапили під санкції, наприклад, генеральний продюсер російського пропагандистського телеканалу тамтешнього міністерства оборони “Звезда” Борис Яновський,  актор і телеведучий пропагандистського православного каналу “Спас” Борис Корчевников, музичний критик і журналіст Сергій Сосєдов, відомий українським глядачам за низкою популярних у минулому шоу, режисер Андрій Кончаловський та чимало інших. 

Потрапили під українські санкції й так звані російські “воєнкори”. 

Серед імен у списку також можна знайти Діану Панченко – колишню ведучу каналу Медведчука NewsOne.

Українське МЗС тепер має повідомити компетентні органи ЄС, США та інших держав про застосування цих обмежень, а також порушити перед ними питання про запровадження аналогічних заходів.

Нагадаємо, що Україна домагається покарання для російських посадовців та діячів, відповідальних за розв’язування та ведення війни проти України. До прикладу, у Нідерландах вже кажуть, що не проти створення у Гаазі спецтрибуналу для цього.

Судити як воєнних злочинців закликають й російських пропагандистів. 

ZMINA дослідила історії двох нацистських пропагандистів, яким після Другої світової довелося відповідати за скоєне. Їхні історії ви можете прочитати за посиланням.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter