Зеленський увів санкції щодо російської пропагандистки Монтян та суддів з окупованого Криму

Дата: 09 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони щодо запровадження персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів. 

Указ опублікували на сайті Офісу президента. 

Ілюстраційне зображення. Фото: Офіс президента України

Під обмеження потрапили 90 людей, серед яких колишня адвокатка та російська пропагандистка Тетяна Монтян, а також суддя з Криму Олександр Цветков, який протягом 2014 року, ухвалюючи судові рішення “іменем Російської Федерації”, засвідчував їхню легітимність гербовою печаткою України.

Під санкції потрапив і колишній адвокат одіозних Віктора Медведчука та Анатолія ШаріяВалентин Рибін. Він входив до керівного складу російської окупаційної адміністрації на Херсонщині. 

У новому переліку можна знайти й чотири зареєстровані на Кіпрі компанії, три, зареєстровані в Китаї, і 54 російські підприємства авіаційної галузі та держкорпорацію “Ростєх”.

Нагадаємо, що правозахисники вже не раз звертали увагу, наприклад, на порушення з боку низки кримських адвокатів, які лишаються чинними адвокатами України. Рада адвокатів України відмовилася розглядати звернення голови правління ZMINA Тетяни Печончик щодо цього питання. 

Торік учасники коаліції “Україна. П’ята ранку” до Дня адвокатури представили звіт “Переслідування і приниження: реалії адвокатів в окупованому Криму”.

Нині на орган адвокатського самоврядування має значний вплив кум Путіна Віктор Медведчук. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter