Зеленський скликав РНБО через рішення КС

Дата: 29 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

Президент Володимир Зеленський назвав неприпустимим перегляд ключових частин Конституції, які передбачають нульову толерантність до корупції та будь-якої форми непрозорості в державному управлінні.

Про це повідомили в Офісі президента. 

Зеленський скликав закрите засідання Ради національної безпеки і оборони, щоб вирішити, як державі реагувати на нові загрози та виклики.

“Нищівні удари, які завдаються досягненням країни у сфері боротьби та ефективної протидії корупції в Україні, не можуть залишатися поза увагою. Необхідна негайна та жорстка оцінка рішенням окремих суб’єктів, дії яких стають дедалі суспільно небезпечнішими”, – заявив Зеленський. 

Окрім цього, президент пообіцяв напрацювати та подати до парламенту законопроєкти, які б надалі запобігали виникненню подібних кризових ситуацій.

Нагадаємо, що Конституційний Суд скасував кримінальну відповідальність за неправдиве декларування посадовців і депутатів, а також визнав неконституційними повноваження НАЗК. До цього правоохоронці з відомства виявили ознаки декларування неправдивої інформації у двох суддів Конституційного Суду – Ірини Завгородньої та Сергія Головатого. 

Учора НАЗК, виконуючи рішення суду, закрило доступ до реєстру декларацій. Голова агентства Олександр Новіков підкреслив, що фактично судді визнали незаконним доступ громадян до інформації про доходи, видатки й майно всіх осіб, які отримують зарплату за кошт податків. Своїм рішенням суд, ймовірно, заблокував і призначення керівних кадрів органів влади, зокрема переможців місцевих виборів.

У жовтні поточного року 52% опитаних людей назвали корупцію однією з найголовніших проблем України. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter