Зеленський: Росія щомісяця випускає по 3 тисячі керованих авіабомб по цивільних містах в Україні

Дата: 27 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Щомісяця російські військові випускають по території України щонайменше 3 тисячі керованих авіаційних бомб та планують збільшити цю цифру. 

Про це розповів президент Володимир Зеленський на брифінгу з прем’єром Іспанії Педро Санчесом

Рятувальники на місці удару росіян керованими авіабомбами по гіпермаркету “Епіцентр” у Харкові. Фото: ДСНС

Використання керованих авіаційних бомб росіянами Зеленський назвав найголовнішою проблемою нині, адже для їхнього збиття в українських військових бракує систем і ракет протиповітряної оборони. 

“Сьогодні з паном премʼєр-міністром говорили, зокрема, про подальше посилення нашої ППО й про те, як Іспанія може цьому допомогти”, – сказав Зеленський. 

Президент також додав, що надалі російські військові можуть збільшити кількість керованих авіабомб для ударів по Україні до 3500 одиниць. 

Активне використання керованих авіаційних бомб росіянами вже призвело до збільшення цивільних жертв повномасштабного вторгнення в Україну на 20% лише в березні. 

Нагадаємо, що 25 травня російські військові випустили кілька керованих авіаційних бомб на “Епіцентр” у Харкові. Нині відомо вже про 18 загиблих та 48 поранених унаслідок цієї атаки. Серед загиблих є 17-річний хлопець, тіло якого виявили під ранок 27 травня.

Досі щонайменше п’ятьох людей вважать безвісти зниклими. 

Фотографія обкладинки: Russian Defense Ministry / Handout / Anadolu via Getty Images

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter