Зеленський підписав закон про застосування англійської як однієї з мов міжнародного спілкування

Дата: 26 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який офіційно встановлює англійську мову як одну з мов міжнародного спілкування в країні.

Про це йдеться на сайті Верховної Ради.

Фото: Depositphotos

Тож відтепер англійська мова матиме офіційний статус в Україні.

Документ визначає список посад, для яких знання англійської мови є обов’язковим. Серед них – голови місцевих державних адміністрацій, офіцери військових підрозділів, прокурори, податківці, митники, керівники та викладачі вищих навчальних закладів і наукових установ, очільники медичних установ.

Законопроєкт також регламентує особливості використання англійської мови в роботі органів державної влади та місцевого самоврядування, служб екстреної допомоги, під час перетину державного кордону, а також у сферах освіти, культури, транспорту та охорони здоровʼя.

Державні службовці, які володіють англійською мовою, отримуватимуть надбавку до зарплати в розмірі 10%.

Крім того, закон передбачає фінансову підтримку кінотеатрів, які показують англомовні фільми, що означає державну допомогу кінотеатрам у демонстрації фільмів мовою оригіналу.

Нагадаємо, що в Україні запустили проєкт із популяризації вивчення англійської мови Future Perfect, щоб надалі офіційно зробити її мовою міжнародного спілкування. Ініціатором проєкту є президент Володимир Зеленський.

Програма передбачає впровадження англійської мови в дошкільне навчання, державний сектор, а також стимулювання дорослих вивчати англійську для карʼєрного зростання і розширення можливостей для працевлаштування.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter