Future Perfect: в Україні запускають національний проєкт із популяризації вивчення англійської мови

Дата: 01 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

В Україні запускають проєкт із популяризації вивчення англійської мови Future Perfect, щоб надалі офіційно зробити її мовою міжнародного спілкування. Ініціатором проєкту є президент Володимир Зеленський.

Про це повідомив міністр з питань цифрової трансформації Михайло Федоров

Фото: Depositphotos

Програма передбачає впровадження англійської мови в дошкільне навчання, державний сектор, а також стимулювання дорослих вивчати англійську для карʼєрного зростання і розширення можливостей для працевлаштування.

“Для всіх українців ми готуємо у форматі єПідтримки програми, аби вони активніше вивчали мови. У дошкіллі англійська стане обовʼязковою. Це докорінна трансформація освіти, оскільки потрібно підготувати педагогів, змінити тарифну сітку, процес навчання, це приведе до інших трансформацій. Якщо говорити про державний сектор, то англійська теж стане обовʼязковою”, – сказав Федоров.

У межах Future Perfect для вчителів передбачається безоплатне навчання, стажування, навчальні тури та доступ до нових методик.

За даними дослідження, проведеного під час підготовки програми, 93% батьків підтримують ідею вивчення дітьми англійської мови, а 56% українців хочуть підвищити свій рівень володіння англійською.

Федоров наголосив, що вивчення англійської є необхідним елементом співпраці з міжнародними партнерами.

“Нам потрібно залучати інвестиції, продавати свої ідеї, закохувати в Україну. Це важливі елементи процесу зростання. Тому нам потрібно активно вивчати англійську мову. Якщо ми хочемо, щоб зростала економіка, якщо ми хочемо капіталізуватися, нам потрібно говорити однією мовою з тими компаніями, інвесторами, які допоможуть нам це реалізувати”, – наголосив міністр.

Як приклад він навів IT-галузь, оскільки вона є лідером в експорті й приносить в економіку великі гроші від міжнародних компаній та корпорацій, що було б неможливо без знання англійської мови.

Нагадаємо, що мережа освітньо-культурних просторів “Гончаренко центр” запускає безоплатні онлайн-курси англійської мови для людей віком від 60 років. Долучитися до онлайн-курсу можуть українці та українки віком від 60 років з будь-якого населеного пункту. Студенти зможуть опанувати мову “з нуля” завдяки спеціально розробленій програмі навчання.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter