Зеленський отримав петицію про заборону на в’їзд до України громадян РФ

Дата: 12 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

Електронна петиція про заборону або обмеження в’їзду на територію України громадян Росії на сторінці президента набрала необхідні для розгляду 25 тисяч голосів. 

Про це йдеться в розділі “Електронні петиції” на сторінці Офісу президента України. 

Її автор, Сергій Стерненко, просить Володимира Зеленського “з метою захисту громадян України та національної безпеки держави в умовах триваючої збройної агресії РФ проти України ініціювати запровадження заборони для громадян РФ на відвідування території України або запровадження візового режиму“.

За десять днів петиція набрала необхідні 25 тисяч підписів. Тепер глава держави зобов’язаний її розглянути.

Нагадаємо, 22 вересня телеведучий Ігор Кондратюк створив петицію на сторінці президента з проханням заборонити будь-які виступи виконавців РФ на території України, окрім тих, хто відкрито підтримали Україну (Віктора Шендеровича, Андрія Макаревича, Лії Ахеджакової). 

Володимир Зеленський відповів, що в чинному законодавстві вже передбачено механізми для контролю та обмеження виступів виконавців-громадян РФ. Зокрема, СБУ може заборонити такі виступи, якщо в них беруть участь небезпечні для України росіяни. До того ж українське законодавство забороняє проводити будь-які масові заходи, де шириться російська пропаганда або виправдовується окупація українських територій Росією.

У вересні заступник міністра закордонних справ України, надзвичайний і повноважний посол України в Турецькій Республіці Василь Боднар пояснив, чому Україна не розриває дипвідносин з Росією.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter