Зеленський відповів на петицію щодо повної заборони концертів російських артистів

Дата: 27 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

Президент України Володимир Зеленський відповів на електронну петицію продюсера Ігоря Кондратюка “Повна заборона концертної діяльності артистів з країни-агресора – Росії до повернення Криму в склад України та відновлення контролю Україною над своїми східними кордонами”, зареєстровану 21 вересня 2021 року.

Про це повідомляється на сайті президента.

Джерело: daniel dinu з Pexels

Згідно з відповіддю очільника держави, відповідно до статті 15 Закону “Про кінематографію” в Україні існує Перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці. Він створений Міністерством культури та інформполітики на підставі звернень Ради національної безпеки і оборони України, Служби безпеки України, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Закон “Про гастрольні заходи в Україні” забороняє концертну діяльність учасникам цього переліку.

Також за Законом “Про телебачення і радіомовлення” телерадіоорганізації не мають права розповсюджувати програми та передачі, одним з учасників яких є особа, внесена до зазначеного переліку.

Водночас Зеленський повідомив, що надіслав петицію прем’єр-міністрові України Денису Шмигалю, секретарю Ради національної безпеки і оборони України Олексію Данілову та голові Служби безпеки України Івану Баканову з проханням опрацювати питання щодо вдосконалення системи організації та проведення гастрольних заходів, учасниками яких є громадяни Росії, та посилення відповідальності за порушення вимог вказаного закону.

Кондратюк в ініційованій ним петиції запропонував повністю заборонити концертну діяльність артистів з країни-агресора – Росії до повернення Криму до складу України та відновлення контролю над східними кордонами країни.

Петиція швидко набрала необхідні для розгляду президентом 25 тисяч голосів.

Нагадаємо, що Мінкульт України веде перелік осіб, які становлять загрозу національній безпеці, з 2015 року; до нього потрапляють за поданням СБУ. Діячі культури з цього списку не можуть гастролювати в Україні, а кіно та серіали з ними заборонено для трансляції.

Наразі в переліку понад 200 імен, і він постійно оновлюється.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter