Петиція про повну заборону концертів російських виконавців в Україні набрала 25 тисяч голосів

Дата: 11 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

Петиція з вимогою повністю заборонити концерти російських артистів в Україні, створена телеведучим та продюсером Ігорем Кондратюком 21 вересня, набрала необхідні для розгляду 25 тисяч голосів.

Тепер документ має розглянути та надати відповідь президент України.

Джерело: pixabay.com

У петиції йдеться про необхідність заборони гастролей російських артистів до повернення Криму в склад України та відновлення контролю українським урядом над східними кордонами держави.

На думку автора, винятки можуть бути лише для російських діячів культури, які публічно виступили проти російської агресії. Серед таких, наприклад, письменник Віктор Шендерович, акторка Лія Ахеджакова, музикант Андрій Макаревич та інші.

Згідно із законодавством, президент України зобов’язаний розглянути петицію, яка набрала 25 тисяч голосів, але не має виконувати вказані там вимоги.

Мінкульт України веде перелік осіб, які становлять загрозу національній безпеці, з 2015 року; до нього потрапляють за поданням СБУ. Діячі культури з цього списку не можуть гастролювати в Україні, а кіно та серіали з ними заборонені для трансляції.

Наразі у переліку – понад 200 імен, і він постійно оновлюється.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що кримськотатарський ресурсний центр закликав голову СБУ Івана Баканова розглянути можливість заборони в’їзду в Україну для російських артистів Василя Вакуленка (Баста), Ірини Воробйової (Круг) та Єлизавети Іванців (Ёлка), у яких в жовтні та грудні заплановані виступи у Києві.

Всі троє незаконно відвідували анексований півострів і давали там концерти.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter