Зеленський: ОБСЄ передали оновлений список обміну утримуваними

Дата: 13 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

У межах підготовки до чергового засідання Тристоронньої контактної групи Україна передала до ОБСЄ оновлені списки для обміну утримуваними особами.  

Про це повідомив президент Володимир Зеленський, передає “Українська правда”.

Зустріч Тристоронньої контактної групи під головуванням Леоніда Кравчука наразі заплановано на 18 серпня в Мінську. На ній, зокрема, обговорюватимуть питання обміну та подовження режиму тиші на Донбасі. За словами Зеленського, ОБСЄ вже підтвердила український список на обмін.

“Там (у списку. – Ред.) близько ста людей. Зараз ми чекаємо з тої сторони, що вони теж нададуть свій узгоджений список, і потім ОБСЄ повинна визначитися в нашому форматі, Україна – Росія – ОБСЄ, коли може технічно вже робитися обмін”, – повідомив президент. 

Нагадаємо, на початку серпня в Офісі президента повідомили, що сподіваються на обмін утримуваними на Донбасі найближчими тижнями.

Останній обмін утримуваними особами на Донбасі відбувся 16 квітня. Офіс президента повідомив, що з полону звільнили 20 українців. У контрольованих Росією незаконних формуваннях Донеччини та Луганщини заявили, що українська сторона передала 14 осіб.

У червні родичі політв’язнів пікетували Офіс президента. Вони нарікали, що, попри обіцянку Володимира Зеленського, обміну у форматі “всіх на всіх” не відбувається і ніхто з відомства не повідомляє рідних про перемовини з Росією.  

За даними Служби безпеки України, станом на 30 квітня контрольовані Росією формування незаконно утримують на Донбасі 214 людей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter