У Зеленського сподіваються на обмін утримуваними на Донбасі найближчими тижнями

Дата: 07 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

Україна сподівається на обмін утримуваними на Донбасі найближчими тижнями.

Про це заявив очільник Офісу президента Андрій Єрмак, інформує пресслужба відомства. 

Андрій Єрмак

“Ми сподіваємося, що на найближчих засіданнях Тристоронньої контактної групи буде остаточно погоджено списки щодо обміну. Ми сподіваємося, що протягом декількох тижнів зможемо говорити про конкретні дати щодо обміну”, – наголосив Андрій Єрмак.

У коментарі агентству Reuters він повідомив, що обидві сторони передаватимуть приблизно по 100 утримуваних.

Окремо він зазначив, що президент Володимир Зеленський в останній розмові зі своїм російським колегою Володимиром Путіним ініціював обговорення звільнення 22 кримських татар, яких незаконно утримують в окупованому Криму.

“Також цей список уже передано російській стороні. І ми очікуємо, що це питання теж буде вирішено”, – зауважив Андрій Єрмак.

Крім того, керівник Офісу президента нагадав, що Володимир Зеленський звернувся з проханням звільнити кримського татарина Руслана Сулейманова, незаконно утримуваного в Криму, сина якого, на жаль, знайшли мертвим.

Нагадаємо, останній обмін утримуваними особами на Донбасі відбувся 16 квітня. Офіс президента повідомив, що з полону звільнили 20 українців. У контрольованих Росією незаконних формуваннях Донеччини та Луганщини заявили, що українська сторона передала 14 осіб.

У червні родичі політв’язнів пікетували Офіс президента. Вони нарікали, що, попри обіцянку Володимира Зеленського, обміну у форматі “всіх на всіх” не відбувається і ніхто з відомства не повідомляє рідних про перемовини з Росією.  

За даними Служби безпеки України станом на 30 квітня контрольовані Росією формування незаконно утримують на Донбасі 214 людей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter