Зеленський нагородив орденом оператора телеканалу “Рада”, який у 2014 році ходив у футболці із сепаратистським логотипом

Дата: 30 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Президент Володимир Зеленський нагородив орденом “За заслуги” ІІІ ступеня оператора телеканалу “Рада” у Луганській області Артема Веська. Відомо, що у 2014 році Весько ходив у футболці із сепаратистським логотипом “Вежливые люди”. Тоді він працював оператором Лисичанської ТРК “Акцент”.

Про це повідомляє “Бабель”. 

Фото: “Бабель”

Веська нагородили за “значні заслуги в зміцненні української державності, мужність і самовідданість, вагомий особистий внесок у розвиток різних сфер суспільного життя, відстоювання національних інтересів та сумлінне виконання професійного обовʼязку”. 

Журналісти видання “Бабель” попросили чоловіка прокоментувати нагородження, а той запропонував звернутися на канал “Рада”. Медіа вже надіслало туди запит.

Згодом у “Бабель” зателефонувала дружина оператора Катерина та підтвердила, що Весько отримав орден.

“Ми не дуже розбиралися, що там було в Криму. Артем ходив у цій футболці цілий день, поки одна людина не впізнала щось схоже на сепаратистський логотип. Ну і ніхто не знав тоді, що ця футболка означає. Багато нервів забрало, було багато розмов з СБУ. Так склалося”, – зазначила вона.

Директор департаменту масових комунікацій Луганської ОВА Альбіна Кушелева уточнила, що “до травня Весько перебував у Лисичанську і двічі на день робив репортажі для національного телемарафону”. Дати Веську нагороду рекомендували збори правління колективу Державного комітету телебачення і радіомовлення. Нагородний лист підписав директор компанії “Кінокіт” Сергій Самойленко.

Нагадаємо, що в січні 2022 року помічниця гостьової редакторки державного телеканалу “Рада” Поліна Шишкіна заявила, що ненавидить українську мову та вважає невдалим дизайн українського прапора. Згодом Шишкіна перепросила через свої висловлювання. Дівчина сказала, що не мала права так казати про мову та прапор, “особливо бувши дочкою учасника АТО”, й закликала не повторювати її помилку, особливо “зважаючи на нинішню геополітичну ситуацію”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter