Зеленський доручив Кабміну спростити в’їзд та виїзд з ОРДЛО

Дата: 07 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Президент України Володимир Зеленський доручив уряду розглянути питання спрощення в’їзду та виїзду осіб і переміщення товарів в ОРДЛО.

Відповідний указ опублікували на сайті президента. 

Окрім цього, Зеленський доручив Кабміну організувати медичну допомогу та допомогу в пересуванні особам з інвалідністю та іншим маломобільним групам населення, які проходять через КПВВ на Донбасі. Додатково уряд має відремонтувати дороги загального користування державного значення зі Старобільська до Щастя, а також від Сєвєродонецька до Новоайдара. 

Як відомо, погані умови на КПВВ на Донбасі стають причиною смертей пенсіонерів, які їдуть на підконтрольну Україні територію для вирішення своїх проблем. Лише цього року стало відомо про майже десяток таких випадків. 

Читайте також: Кабмін ускладнив перетин лінії розмежування для дітей. Чому нові правила слід змінити?

У серпні минулого року на реконструкцію закрили КПВВ “Станиця Луганська”. Чиновники тоді розповідали, що нові пункти матимуть більше вбиралень і будуть пристосовані для людей з інвалідністю. Трохи згодом на реконструкцію закрили й пункти пропуску “Каланчак” і “Чонгар” на адмінкордоні з Кримом. Проте наприкінці року виявилось, що підприємство “Укрінтеравтосервіс”, яке працює над реконструкцією, не розробило проєктної документації на облаштування КПВВ, а тому було невідомо, коли закінчать роботи.

Останнім часом чиновники частіше почали говорити про так звану “формулу Зеленського” щодо врегулювання конфлікту на Донбасі. За словами очільника МЗС Вадима Пристайка, вона, зокрема, передбачає відновлення виплат пенсій та послаблення економічної блокади ОРДЛО.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter