Зеленського зробили членом товариства сліпих, щоб привернути увагу до проблеми незрячих

Дата: 19 Вересня 2019
A+ A- Підписатися

Президент Володимир Зеленський став членом Українського товариства сліпих.

Про це повідомляє Укрінформ.

Працівники підприємства для незрячих у Вінниці

Посвідчення про зарахування до лав товариства Зеленському передав під час представлення нового голови ОДА у Вінниці активіст та директор місцевого підприємства, яке працевлаштовує незрячих, Костянтин Ільницький.

“Я, користуючись нагодою, прийшов для того, щоб привернути увагу до нашого підприємства. Сьогодні наше підприємство, де працює 129 сліпих людей, а всього – 200 людей разом зі зрячими, перебуває в дуже плачевному стані. В принципі, така ситуація загалом у державі”, – розповів він. 

За різними підрахунками, в Україні проживає не менш ніж 70 тисяч незрячих людей, які стикаються з дискримінацією, зокрема, на робочому місці. У країні наразі працює 65 навчально-виробничих підприємств, які працевлаштовують незрячих, проте часто робітники там отримують заробітну платню, нижчу за прожитковий мінімум. 

Відомо, що цього року в Україні запрацювали нові державні будівельні норми, які зобов’язують роботодавців облаштовувати інклюзивні робочі місця для людей з інвалідністю, а Кабінет Міністрів нарешті врегулював механізм компенсації роботодавцям, які їх працевлаштовують. Компенсувати витрати компаній уряд планує за допомогою штрафів і пені роботодавцям, які не виконують норму з працевлаштування людей з інвалідністю і Згідно зі статтею 19 Закону “Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні”, для підприємств, установ, організацій, зокрема й громадських організацій людей з інвалідністю, а також фізичних осіб, які використовують найману працю, встановлюється норматив робочих місць для працевлаштування людей з інвалідністю в розмірі 4% середньооблікової чисельності штатних працівників облікового складу за рік, а якщо працює від восьми до 25 осіб – у кількості одного робочого місця..

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter