Збройні сили Канади вперше в історії очолить жінка – генерал-лейтенантка Дженні Карігнан

Дата: 04 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Генерал-лейтенантка Дженні Карігнан стане першою жінкою, яка обійматиме посаду головнокомандувача Збройних сил Канади. 

Про це повідомив прем’єр-міністр Джастін Трюдо.

Фото: Getty Images / Sabah Arar

“Вітаю генерал-лейтенантку Дженні Карігнан з її майбутнім призначенням. Протягом своєї кар’єри вона продемонструвала виняткові лідерські якості, прагнення до досконалості й відданість службі, що стали великим здобутком для наших Збройних сил. Я впевнений, що на посаді нового начальника штабу оборони вона зробить Канаду сильнішою, безпечнішою і готовою до вирішення глобальних викликів безпеки”, – зазначив він.

Кар’єра Карігнан почалася 35 років тому, і за цей час вона командувала двома бойовими інженерними полками та другою канадською дивізією, де керувала понад 10 тисячами солдатів. Крім того, вона служила в Сирії, Іраку, Афганістані та Боснії й Герцеговині.

Наразі Карігнан обіймає посаду начальника департаменту професійного поводження і культури Міністерства оборони Канади. Вона почне виконувати нові обов’язки 18 липня.

“На посаді начальника штабу оборони генерал-лейтенантка Карігнан керуватиме поточними операціями Збройних сил Канади як у країні, так і за кордоном, підтримуючи ці важливі цілі, а також продовжуючи просувати наші зусилля зі створення поважного й інклюзивного середовища для членів наших Збройних сил”, – підсумували в заяві.

Нагадаємо, що у листопаді минулого року адміралка Ліза Франчетті стала першою жінкою, яка обійняла посаду командувачки Військово-морських операцій ВМС США та членкині Обʼєднаного комітету начальників штабів. 2 листопада Сенат США проголосував за призначення 59-річної Лізи Франчетті. Її кандидатуру схвалили 95 голосами за. Один сенатор-республіканець висловився проти.

Читайте також: Гідні та на своєму місці: історії трьох захисниць на бойових посадах

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter