Завдяки сюжету російських пропагандистів українські військові знищили “Тюльпан”, яким росіяни підірвали міст на Луганщині

Дата: 22 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Подивившись сюжет російських пропагандистів про роботу самохідної артилерійської установки “Тюльпан” на Луганщині, українські військові знищили як саму установку, так і кількох російських військових, які напередодні зруйнували Павлоградський міст у регіоні. 

Про це розповіли у Національній гвардії та голова Луганської ОВА Сергій Гайдай

Павлоградський міст. Фото: вікіпедія

Павлоградський міст з’єднував Сєвєродонецьку та Лисичанську міські громади в Луганській області й лише шість років тому його відкрили після капітального ремонту.

За словами Гайдая, переправу використовували, зокрема, для доставлення гуманітарних вантажів та евакуації жителів Сєвєродонецька, який росіяни без успіху намагаються захопити та щоденно обстрілюють. У місті орієнтовно лишаються близько 15 тисяч мешканців. 

“Ситуація з евакуацією з Сєвєродонецька погіршується, бо дороги, якими можна проїхати, ще є, однак вони прострілюються дуже сильно”, – каже посадовець. 

Наслідки російського обстрілу Павлоградського мосту. Фото: телеграм-канал Сергія Гайдая

Ролик, який допоміг українським корегувальникам навести вогонь на самохідну артилерійську установку “Тюльпан”, що й знищила міст, зняв пропагандист Олександр Коц

“Завдяки відео до Кобзона приєдналися кілька окупантів і згорів “Тюльпан”, який так хвалили у сюжеті”, – прокоментували випадок у Нацгвардії. 

Це не перший випадок, коли сюжети російських пропагандистів допомагають українським військовим нищити російську техніку.

Наприкінці березня у порту тимчасово окупованого міста Бердянськ знищили великий російський десантний корабель “Орськ”, який міг перевозити десятки одиниць техніки й сотні солдатів, а у 2014-му брав участь в окупації Криму. Скоригувати удар допоміг сюжет пропагандиста Валентина Гвоздєва з телеканалу “Звєзда”, власником якого є російське Міністерство оборони. 

Фотографія обкладинки: Національна гвардія України 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter