Без води, світла та зв’язку: у Сєвєродонецьку залишаються до 15 тисяч жителів

Дата: 20 Травня 2022
A+ A- Підписатися

У Сєвєродонецьку на Луганщині, який знаходиться під постійними обстрілами російських військових, досі залишаються до 15 тисяч мешканців. 

Про це розповів керівник міської військово-цивільної адміністрації Олександр Стрюк.

Фото: телеграм-канал Сергія Гайдая

У місті 70% багатоповерхівок зруйновано або пошкоджено. Містяни, які були змушені лишитись, живуть у бомбосховищах та підвалах майже без світла, води та зв’язку. 

“Воду ми намагаємось розвозити, відрили законсервовані свердловини. За допомогою генераторів наповнюємо місткості… У нас немає світла вже майже тиждень, і жодна з веж мобільного зв’язку не працює, немає й інтернету. Обмін інформацією у людей відбувається виключно при зустрічах та коли вони спілкуються з волонтерами, що об’їжджають місто”, – каже Стрюк. 

Щодо медичної системи, то, за словами посадовця, у Сєвєродонецьку є доступ до елементарних ліків, але тамтешня лікарня після обстрілів функціонує обмежено.

Фото: телеграм-канал Сергія Гайдая

“Настрій у людей нерадісний, подекуди впадають у відчай. У нас трапляються випадки погіршення психологічного стану тих, хто перебуває у сховищах”, – розповідає він. 

Російські військові, як зазначає голова Луганської ОВА Сергій Гайдай, ведуть наступальну операцію у районах Лисичанська і Сєверодонецька, обстрілюючи населені пункти та випалюючи будинки подекуди цілими вулицями.

“Як от у Нирковому – п’ять житлових господарств поспіль. У Золотому – шість, у Врубівці – три, ще три – в Рубіжному. Неможливо порахувати пошкодження у Тошківці, де тривають бойові дії. Загалом по Луганщині понад 60 зруйнованих будинків”, – перелічує руйнування Гайдай. 

Нагадаємо, що минулої доби у Сєвєродонецьку внаслідок російських обстрілів загинули 12, а поранення отримали понад 40 людей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter