Завдяки ролику з концерту пропагандистки Чичеріної знайшли російського офіцера, який утримував сотні людей у Ягідному

Дата: 24 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Журналістам вдалось встановити особу російського офіцера, причетного до утримування сотень цивільних у селі Ягідне торік. 

Про це йдеться у новому розслідуванні “Суспільного”.

Скриншот відео

Село Ягідне російські військові тримали під окупацією з 5 березня до 2 квітня минулого року.

Декого з місцевих вони застрелили, деякі будинки спалили, а 368 цивільних зігнали в підвал школи та тримали 26 днів, даючи 200 грамів юшки на двох. Люди, наймолодшому серед яких було два роки, а найстаршому 93, тіснились у приміщенні розміром 197 квадратних метрів. Серед полонених було 69 дітей. 

Українським правоохоронцям за рік після звільнення людей вдалось ідентифікувати чимало російських військових, причетних до цього, однак не головного відповідального. Журналісти, які також зайнялись розслідуванням російського злочину, спілкувались із тими, хто пережив знущання, тож дізнались, що чоловік мав позивний “Кльон”. 

Підтвердити його особу допоміг ролик з концерту російської пропагандистки Юлії Чичеріної, на якому мешканці Ягідного впізнали свого кривдника. 

Виявилось, що під позивним “Кльон” ховається Семен Соловов 1987 року народження. Він досі живий та, ймовірно, знаходиться на окупованій Луганщині, тож журналістам вдалося з ним поспілкуватися.

Нагадаємо, що на річницю деокупації Чернігівщини президент Володимир Зеленський з’їздив до Ягідного та побажав Путіну провести решту життя в умовах, як у шкільному підвалі. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter