Завдяки цифровізації у сфері будівництва держава економить три мільярди гривень щорічно

Дата: 14 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Завдяки цифровізації у сфері будівництва, що розпочалась в Україні у 2019 році, держава щорічно економить 3 мільярди гривень. 

Про це розповіли в уряді. 

Ілюстраційне зображення. Фото: Мінцифри

Одним з пріоритетних направлень цифровізації є цифровізація відновлення, що надає можливість надіслати заяву про пошкоджене чи зруйноване майно через “Дію”. Нині на платформі зареєстрували вже понад пів мільйона таких повідомлень. 

Посадовці називають фундаментом цифровізації відновлення реєстр пошкодженого й знищеного майна. 

“єВідновлення — одна з найскладніших послуг, яку ми запустили. Людина подає заяву в Дії, паралельно відбувається перевірка даних по багатьох реєстрах. Далі інформація обробляється, зберігається, логується з електронним підписом. Це ціла цифрова екосистема”, – розповідає міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Останні кілька років в Україні стрімко розвивається цифровізація послуг, завдяки чому, наприклад, 72 тисячі українок скористалися держслужбами зайнятості онлайн. 

Водночас правозахисники звертають увагу, що під час цього процесу не слід забувати про етичні принципи. Зі стрімким розвитком диджиталізації кількість звернень від громадян до Уповноваженої Верховної Ради з прав людини щодо порушення приватності збільшилася майже вдвічі. 

Нагадаємо, що ZMINA детально розповідала, що таке персональні дані й що треба знати про їх захист. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter