Затриманим у Білорусі журналістам дали по три доби арешту

Дата: 04 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

Суд Жовтневого району Мінська призначив по три доби арешту шістьом журналістам, затриманим на акції протесту 1 вересня. 

Про це повідомляє видання Onliner.

Кореспондентів видання TUT.BY Олексія Судника і Надію Калініну, журналістів “Комсомольської правди” в Білорусі” Сергія Щоголєва, Микиту Дуболека і Марію Елешевіч та журналіста БелаПАН Андрія Шавлюга визнано винними в участі в несанкціонованому масовому заході. Всіх медійників затримали 1 вересня, однак судили цілих три дні, а тому на свободу вони мають вийти вже до кінця поточного дня. 

Напередодні Комітет захисту журналістів закликав білоруську владу негайно звільнити журналістів і припинити переслідування та арешти представників преси.

Нагадаємо, що білоруські силовики затримали репортерів біля стадіону “Динамо” та доставили в РУВС Жовтневого району нібито “для перевірки документів”. Усі журналісти були вдягнені в спеціальні жилети та мали із собою посвідчення.

Відомо, що акції протесту в Білорусі спалахнули 9 серпня. Причиною їх стало невдоволення офіційними результатами президентських виборів, які офіційно виграв Олександр Лукашенко. За даними ООН, щонайменше шестеро учасників протестних акцій зникли безвісти. Ще тисячі білорусів у перші дні протестів опинились в ізоляторах, де з них знущалися силовики.
ZMINA докладно розповідала про те, у яких умовах тримали людей, зокрема, в ізоляторі на вулиці Окрестіна в Мінську.

Фотографія обкладинки: Телекритика

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter