Затриманому в Криму активістові Приходьку в СІЗО не віддають ліків

Дата: 18 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Проукраїнському активістові Олегу Приходьку, якого нещодавно в Криму заарештували російські силовики, не віддають медикаментів, які родичі передали в СІЗО Сімферополя.

Про це розповів адвокат українця Назім Шейхмамбетов, повідомляє “Радіо Свобода”.

Приходька після затримання досі тримають у карантинній камері.

“Виглядає він задовільно, скарг на здоров’я у нього немає. Його досі тримають у карантинній камері, але, за його інформацією, найближчими днями переведуть у загальний блок. Продуктову передачу від сім’ї він отримав. Олег Аркадійович має низку захворювань шлунково-кишкового тракту, також по лінії урології, і родичі зробили йому передачу в понеділок – окуляри і медикаменти. Однак ліки з невідомих мені причин йому не віддали. Причину будемо з’ясовувати в адміністрації СІЗО і в медслужбі”, – розповів захисник. 

Якщо адміністрація СІЗО не передасть ліків чоловікові, то його захист планує подати до суду. 

“Я розповів Олегу Приходьку про те, що його затримання викликало великий резонанс у суспільстві. Він подякував усім, хто його підтримує. Він ще раз запевнив, що далекий від усіх злочинів, які йому інкримінують. Він лише висловлював свою думку і залишається патріотом України. Окремо він наголосив на підтримці кримськотатарського народу, моральній та психологічній”, – повідомив Шейхмамбетов.

Як відомо, Олега Приходька затримали вранці 10 жовтня. Російські силовики ввірвалися до його будинку та відвезли в невідомому напрямку. Згодом стало відомо, що чоловіка звинуватили в підготуванні теракту. ФСБ вважає Приходька, який очолював до окупації в Саках відділення партії “Свобода”, прихильником нацистської ідеології і членом “українських екстремістських організацій”.

Суд відправив активіста до СІЗО на два місяці. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter