Затриманого в Криму активіста Приходька відправили в СІЗО на два місяці

Дата: 11 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Активіста Олега Приходька, якого затримали напередодні в Криму російські силовики, відправили до СІЗО на два місяці. 

Про це повідомляють активісти “Кримської солідарності”.

⚡️ СУД ПО «ДЕЛУ ОЛЕГА ПРИХОДЬКО»Информационный пост 10.10.2019UPD_4. Ходатайство следователя об избрании меры…

Gepostet von Крымская солидарность am Donnerstag, 10. Oktober 2019

Рішення щодо запобіжного заходу кримчанину обрав підконтрольний Кремлю Київських районний суд Сімферополя. Засідання, за словами активістів, проходило у відкритому режимі. Сам Приходько під час слухання своєї провини не визнав та наголосив, що вилучену в його будинку вибухівку йому підкинули. 

“У мене два гаражі, вони (співробітники) хотіли один оглядати… Для мене стало несподіванкою, коли вони стали діставати речі, яких у мене взагалі не було ніколи… Нехай відбитки знімуть з усього. Це моя майстерня, вона відкритою залишалася, туди хто завгодно міг зайти”, – сказав він.

Зі свого боку прокуратура АРК вже розпочала кримінальне провадження через незаконне позбавлення волі Приходька. Заяву до відомства подав постійний представник президента в Криму Антон Кориневич. У прокуратурі наголосили, що переслідування Приходька російськими силовиками мало систематичний характер. 

“У 2016 так звані “силовики” незаконно затримували зазначеного громадянина України, а у 2019 році проводили незаконні обшуки в домоволодінні чоловіка на тимчасово окупованій території АР Крим”, – йдеться в повідомленні відомства. 

ПРОКУРАТУРА АВТОНОМІЇ РОЗПОЧАЛА КРИМІНАЛЬНЕ ПРОВАДЖЕННЯ ЗА ФАКТОМ НЕЗАКОННОГО ПОЗБАВЛЕННЯ ВОЛІ ПРОУКРАЇНСЬКОГО АКТИВІСТА…

Gepostet von Екатерина Диденко am Donnerstag, 10. Oktober 2019

Як відомо, Олега Приходька затримали вранці 10 жовтня. Російські силовики ввірвалися до його будинку та відвезли в невідомому напрямку. Згодом стало відомо, що чоловіка звинуватили в підготовці теракту. ФСБ вважає Приходька, який очолював до окупації в Саках відділення партії “Свобода”, прихильником нацистської ідеології і членом “українських екстремістських організацій”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter