Затримана в Грузії на акції протесту проти російського корабля українка досі в СІЗО

Дата: 01 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

Затримана напередодні в Грузії під час акції протесту громадянка України Марина Чобанян досі перебуває в ізоляторі, де їй за цей час уже стало погано. 

Про це повідомляє “Ехо Кавказу”. 

Затримана на акції в Грузії українка

Відео із затриманням Чобанян розійшлось у медіа. У ролику вона розповідала, що її батько громадянин Грузії, а також що силовики забрали в неї телефон та не віддавали для зв’язку з рідними. Щодо причини затримання, то Чобанян сама не розуміла її. 

За даними журналістів, за час, поки жінка перебуває в СІЗО, їй стало зле, тож її відвезли до лікарні, але невдовзі повернули за ґрати. Мати дівчини так і не може з нею зв’язатись. 

Усім затриманим на акції в Батумі закидають дрібне хуліганство та непокору поліції. В українському МЗС, реагуючи на питання журналістів щодо затриманої українки, казали, що перевірять інформацію. 

Нагадаємо, що акція, на якій затримали Чобанян, була пов’язана з прибуттям до грузинського порту вже вдруге корабля із сотнями російських туристів та пропагандистів.

Деякі пасажири судна, спілкуючись із медіа, не приховували, що з порушенням грузинського законодавства їздили на окуповані території, звинувачували грузинів у війні, що РФ розв’язала проти їхньої країни, називали їх “окупантами” та поширювали пропагандистські російські наративи про СРСР. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter