У Грузії вдруге за кілька днів протести через лайнер з росіянами на борту: корабель там, ймовірно, більше не з’явиться

Дата: 31 Липня 2023
A+ A- Підписатися

У Грузії вдруге за кілька днів люди зібралися на протест проти прибуття круїзного лайнера “Astoria Grande” із сотнями російських туристів. 

Про це повідомляє “Ехо Кавказу”. 

Лайнер зареєстровано на Сейшельських островах на ім’я компанії “Goodwin Shipping Limited”, тож під міжнародними санкціями не перебуває. 

Вперше протести через його прибуття відбулися 27 липня в порту Батумі.

На борту судна тоді було 800 російських громадян, які в спілкуванні з місцевими журналістами не приховували, що з порушенням тамтешнього законодавства їздили на окуповані території, звинувачували грузинів у війні, що РФ розв’язала проти їхньої країни, називали їх “окупантами” та поширювали пропагандистські російські наративи про СРСР. 

27 липня Astoria Grande передчасно покинув Батумі під вигуки “Російський корабель, йди на **й”, “Абхазія – це Грузія” та “Повертайтеся до вашої ***аної країни”. 

31 липня протестувальники знову зібрались у Батумі, щоб уже не дати російським туристам зійти на землю. Влада в порту встановила металеві загорожі, а поліція затримала щонайменше дев’ятьох людей, серед яких може бути українка. 

Цього разу окрім пересічних громадян РФ на борту судна, за даними журналістів, є також відомі пропагандисти війни, як-от Мітя Фомін, Дмитро Колдун та інші. 

У російських медіа після серії акції протестів поширюють інформацію, що лайнер більше не заходитиме до Батумі. 

Нагадаємо, що абсолютна більшість українців (78%) поділяє думку про відповідальність за агресію проти України всіх росіян. Щонайменше 26% опитаних пов’язують перемогу України в цій війні з розпадом РФ. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter