Затримали настоятеля храму УПЦ МП з Вінниччини, який міг вихваляти російських терористів перед парафіянами

Дата: 21 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Про підозру у виправдовуванні, визнанні правомірною та запереченні збройної агресії РФ проти України, а також у діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення держвлади повідомили настоятелю одного з храмів Вінницької єпархії УПЦ МП. 

Про це розповіли в СБУ. 

Підозрюваний вів власний телеграм-канал, у якому повторював наративи російської пропаганди про “громадянську війну” в Україні, вихваляв ексватажків російських терористів на Донеччині Олександра Захарченка, Гіві та Моторолу, а також ображав вірян інших конфесій. 

Матеріали, зокрема, настоятель храму брав з офіційного сайту РПЦ. 

Окрім цього, чоловік поширював антиукраїнську агітацію під час проповідей та спілкування з парафіянами.

Підозрюваний переховувався від правосуддя на території кількох областей України, але есбівці встановили його місце перебування і затримали. Суд відправив настоятеля храму під варту. 

Імені підозрюваного традиційно не називають, але джерела журналістів “Української правди” стверджують, що йдеться про Дмитра Тіхова. 

Нагадаємо, що після початку повномасштабного вторгнення Росії та виправдання нападу на Україну з боку Російської православної церкви дві третини українців заявили, що держава тією чи іншою мірою має втручатися в діяльність пов’язаної з нею УПЦ МП. Понад половину взагалі виступають за повну заборону цієї церкви.

Від 24 лютого минулого року чимало представників УПЦ МП отримали підозри в розпалюванні ворожнечі, а щодо деяких є дані про допомогу російським військовим під час окупації, наприклад, Київщини. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter