Затримали майора СБУ, який продавав державні таємниці російським спецслужбам

Дата: 11 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

У місті Бровари на Київщині затримали колишнього військовослужбовця РФ та майора СБУ, який продавав таємну інформацію російським спецслужбам.

Про це повідомили в ДБР.

‼️ Продаж інформації російським спецслужбам – ДБР затримало майора СБУ та колишнього військовослужбовця РФДержавне…

Опубліковано Державне бюро розслідувань Вівторок, 11 серпня 2020 р.

За даними слідчих, майор СБУ збирав та передавав через кур’єра – військового пенсіонера (полковника в запасі) до спецслужб Російської Федерації відомості, що становлять державну таємницю. Розголошення цієї інформації, як зазначили правоохоронці, становило загрозу національній безпеці. 8 серпня поточного року обох фігурантів справи затримали на гарячому під час передання флешки із секретними відомостями. Згодом правоохоронці провели обшуки за місцем їхнього проживання, де знайшли додаткові докази причетності до вчинення держзради.

Наразі затриманим повідомили про підозру в державній зраді та відправили під варту. У разі доведення провини їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, що в липні слідчі ДБР затримали працівника одного з Київських підрозділів СБУ, коли той продавав громадянину зброю. Незадовго до цього в лавах служби безпеки виявили сутенера, який, за версією слідчих, систематично вимагав гроші від жінок, які надають інтимні послуги, за “дахування” їхньої діяльності. Крім того, він за окрему плату забезпечував їх рекламою на сайтах знайомств. 

Також цього року Служба безпеки України викрила власного генерал-майора, який працював агентом ФСБ. Валерій Шайтанов, який обіймав посаду в Центрі спеціальних операцій “А” СБУ, працював агентом ФСБ під псевдонім Бобиль. Його куратором у російському відомстві був полковник Ігор Єгоров, який входить до департаменту ФСБ, що спеціалізується на плануванні, організації та проведенні розвідувальних і диверсійно-терористичних акцій на території як України, так і інших держав. Використовуючи своє службове становище, Шайтанов отримував розвідувальну інформацію від старших та вищих офіцерів СБУ. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter