Засудженого в Криму “Свідка Єгови” Філатова незаконно етапували в російську колонію – дружина

Дата: 19 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

Засудженого в тимчасово окупованому Криму “Свідка Єгови” Сергія Філатова незаконно етапували в колонію №12 міста Каменськ-Шахтинський Ростовської області сусідньої Росії.

Про це інформує видання “Ґрати” з посиланням на його дружину Наталю Філатову.

Сергій Філатов

Вона розповіла, що напередодні відвідала чоловіка в російській колонії.

“Деякі ув’язнені хворіють, лежать із температурою, і їх не дуже хочуть лікувати. Сергій теж захворів. Покахикує, але і його лікують самі ув’язнені. Кілька людей з персоналу хворіють COVID-19”, – сказала вона.

За її словами, Філатову не робити тест на коронавірус, попри простудні симптоми.

Нагадаємо, незаконний “Джанкойський районний суд” 5 березня засудив Сергія Філатовадо шести років колонії загального режиму, визнавши винним в “організації діяльності екстремістської організації” за ч. 1 ст. 282.2 Кримінального кодексу Росії. Незаконний “Верховний суд Криму” лишив без змін вирок першої інстанції. 

Напередодні незаконний “Ленінський районний суд” Севастополя після нових обшуків та арештів віруючих “Свідків Єгови” заарештував до кінця листопада Євгенія Жукова, Ігоря Шмідта, Володимира Маладику і Володимира Саакада.

Нагадаємо, мешканці окупованої території перебувають під захистом Женевських конвенцій, які забороняють, зокрема, їхнє переміщення на території держави-окупанта чи за кордон і. Правозахисники Регіонального центру з прав людини називають такі дії воєнним злочином і закликають мешканців Криму надсилати матеріали, які підтверджують цей воєнний злочин з боку Російської Федерації та окупаційної адміністрації півострова.
 
Вони просять надсилати копії підтверджувальних документів, фото- й відеоматеріалів на електронну адресу Регіонального центру прав людини (rchr.sev@gmail.com). Правозахисники гарантують конфіденційність і запевняють, що такі докази допоможуть їм у притягненні до відповідальності організаторів міжнародних злочинів у Криму в Міжнародному кримінальному суді в Гаазі.
 
Правозахисники просять небайдужих громадян писати політв’язням листи. Це можна зробити онлайн через проєкт громадського об’єднання “Кримська солідарність”. Ви також можете підписати петицію Prisoners Voice та поширити цю новину. 

 

За даними українських правозахисних організацій, усього у в’язницях Росії та тимчасово окупованого Криму наразі незаконно утримують щонайменше 99 людей. 76 із цього списку – кримські татари. 42 політв’язні вже дістали вироки в кримінальних справах.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter