Засудили ще одного російського військового, що грабував людей у Ягідному

Дата: 09 Березня 2023
A+ A- Підписатися

На Чернігівщині суд визнав винним у порушенні законів та звичаїв війни ще одного російського військового. Солдата засудили за пограбування цивільних до 12 років ув’язнення.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

Слідчі на суді довели, що росіянин погрожував застрелити хлопця та дівчину, якщо вони не будуть виконувати його вказівки. Засуджений змусив їх віддати мобільний телефон Iphone 11 Pro Max, ноутбук Apple Mac Book Air 13 та 11000 доларів США.

Суд виніс обвинувальний вирок заочно. 

Російський військовий служить у в/ч 55115, що дислокується у місті Кизил Республіки Тува. 

Нагадаємо, солдати цієї частини перебували у селі Ягідне на Чернігівщині з 5 березня по 2 квітня 2022 року. Зокрема, вони зігнали майже 400 людей у підвал місцевої школи. Серед полонених було 77 дітей, зокрема й п’ятеро немовлят. Через тісноту, задуху та брак нормальних умов з 9-го до 28 березня у підвалі померли 10 місцевих мешканців. 

Прокуратура ще влітку ідентифікувала частину росіян, що коїли злочини в Ягідному. Мінімум п’ятеро з них вже отримали заочні вироки. 

Бригада російських військових, що діяла у Ягідному, чинила злочини й у сусідньому селі Слобода. Там окупанти також катували та залякували цивільних. Зокрема, вони облили бензином-розчинником та погрожували підпалити водія місцевого автобуса Миколу. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter