Засудили двох чоловіків, які здавали російським військовим позиції ЗСУ у Бахмуті та Костянтинівці

Дата: 06 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Суд визнав двох чоловіків винними у несанкціонованому поширенні інформації про рух, переміщення та розміщення Збройних сил України та призначив покарання: одному у вигляді 5 років і 6 місяців позбавлення волі, а другому – 6 років.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

Фото: Донецька обласна прокуратура

Торік у березні житель селища Клебан-Бик Краматорського району, а у травні-липні мешканець Бахмута з власних телефонів через месенджер надсилали текстові повідомлення та скріншоти з мап.

Повідомлення містили координати місць розташування і переміщення особового складу і техніки ЗСУ на території Костянтинівки та Бахмута.

Чоловіків одразу відправили під варту, а тому на вирок вони очікували у СІЗО.

Донеччина, яку росіяни обстріляли вже більш ніж 4 тисячі разів за час повномасштабного вторгнення та вбили там понад тисячу цивільних, є одним з найбільш постраждалих регіонів в Україні. Щодо Бахмута, то він уже кілька місяців поспіль залишається найгарячішою точкою на карті боїв і майже щодня потрапляє до зведень щодо жертв вторгнення.

Нагадаємо, що нещодавно меру Полтави Олександру Мамаю повідомили про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про ЗСУ. Йдеться про випадок, коли на брифінгу посадовець озвучив інформацію про формування у місті нової військової частини та її розташування.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter