Заступницею постпреда Зеленського в Криму призначили правозахисницю Дар’ю Свиридову

Дата: 04 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

Президент України Володимир Зеленський призначив членкиню Української Гельсінської спілки Дар’ю Свиридову першою заступницею постійного представника президента в Автономній Республіці Крим.

Відповідне розпорядження опублікували на сайті очільника України. 

Дар’я Свиридова з 2008 року працювала над просвітництвом у сфері прав людини в Ялті та на всьому Кримському півострові. У 2012 році вона координувала Освітні програми УГСПЛ для юристів та адвокатів, які впроваджували в межах програми “Розуміємо права людини”. Окупація Криму змусила правозахисницю переїхати до Києва, де вона продовжила правозахисну роботу. 

Робота Свиридової зосереджена на захисті жертв порушень прав людини та постраждалих від воєнних злочинів у збройному конфлікті в Україні, а також захисті прав внутрішньо переміщених осіб із Криму. Свиридова супроводжує десятки стратегічних справ у національних судах та в Європейському суді з прав людини, бере участь у розробці законопроектів.

Минулого року Свиридова отримала Національну правозахисну премію за особливий внесок у правозахисну сферу.

Нагадаємо, що в червні Зеленський призначив своїм представником у Криму кандидата юридичних наук та доцента кафедри міжнародного права Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка Антона Кориневича

Згодом на посаді заступниці у його команді почала працювати правозахисниця та координаторка громадської організації “КримSОS” Таміла Ташева.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter