Заступницею постпреда Зеленського в Криму призначили правозахисницю Ташеву

Дата: 28 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Президент України Володимир Зеленський призначив координаторку громадської організації “КримSОS” Тамілу Ташеву заступницею постійного представника президента в Автономній Республіці Крим.

Відповідний документ опублікували на сайті очільника України. 

Таміла Ташева народилася в 1985 році в Узбекистані в сім’ї виселених кримських татар. На початку 90-х вона разом із сім’єю повернулася до Криму. У 2000-х Ташева активно підтримувала Помаранчеву революцію та організовувала мітинги в Криму, а згодом очолила регіональний осередок “Фундації регіональних ініціатив”. 

Під час Євромайдану Ташева була волонтеркою та створила разом зі своїми колегами сторінку “КримSOS” у фейсбуці, де вони висвітлювали події, які передували анексії півострова. Згодом ініціатива перетворилася на організацію, яка надавала допомогу кримчанам та переселенцям з Донбасу. Після окупації Криму Ташева також збирала факти про зникнення кримських татар, зловживання щодо них та порушення прав.

У 2019 році активістку нагородили  орденом княгині Ольги III ступеня “за громадянську мужність, самовіддане відстоювання конституційних принципів демократії, прав і свобод людини, виявлені під час Революції гідності, плідну громадську і волонтерську діяльність”.

Нагадаємо, що в червні Зеленський призначив своїм представником у Криму кандидата юридичних наук та доцента кафедри міжнародного права Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка Антона Кориневича. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter