Запрацював сайт, де можна дізнатися про накладені Україною санкції

Дата: 08 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

Рада національної безпеки та оборони України запустила веб-сторінку у тестовому режимі, де вказані юридичні та фізичні особи, до яких уряд України застосував санкції.

Сайт можна відвідати за посиланням

У реєстрі вказані 1 848 юридичних та 3 960 фізичних осіб як громадян України, так й іноземців.

На сайті розміщені дані щодо типу санкцій та терміну їхньої дії, дата указу про їхнє запровадження, утім не вказані причини накладання санкцій.

Крім того, дані про санкції можна також вивантажити в excel-форматі. 

Нагадаємо, 6 серпня стало відомо, чим саме займатиметься експертна підгрупа із санкцій та невизнання окупації в межах Кримської платформи

Експертна підгрупа аналізуватиме, як працюють санкції проти Росії, розроблятимуться рекомендації для її ефективності. Серед членів підгрупи є співавтори законопроєктів про перезавантаження санкційної політики України. 

У червні 2021 року президент України Володимир Зеленський поскаржився, що старі санкції США і ЄС проти Росії вже не працюють. Він вважає, що необхідний новий формат санкційної політики. Раніше санкційну політику світової спільноти розкритикував також керівник Інституту чорноморських стратегічних досліджень, головний редактор інтернет-видання BlackSeaNews Андрій Клименко.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter