Заперечувала окупацію Донеччини та звинувачувала ЗСУ в обстрілах Донбасу: судитимуть ексвикладачку КПІ

Дата: 30 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

Столична прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо ексвикладачки одного з київських вишів, яка виправдовувала збройну агресію РФ проти України, розпочату у 2014 році, та заперечувала тимчасову окупацію частини території України.

Про це повідомили в Київській міській прокуратурі.

Фото: КПІ ім. Ігоря Сікорського

Так, слідчі встановили що в березні 2023 року 62-річна доцентка кафедри одного зі столичних університетів під час проведення онлайн-заняття висловила студентам своє бачення подій в Україні.

Викладачка звинувачувала чинного президента України Володимира Зеленського в непідписанні Мінських угод, що, на її думку, послугувало причиною війни, а напад країни-агресора на Україну назвала “випереджувальним ударом”.

“При цьому вона звинувачувала українські війська в “обстрілах Донбасу” упродовж останніх девʼяти років та заперечувала тимчасову окупацію території Донецької області”, – додали в прокуратурі.

Видання “Українська правда” з посиланням на власні джерела в правоохоронних органах пише, що йдеться про ексвикладачку Національного університету України “КПІ імені Ігоря Сікорського”.

Нині жінка вже не викладає в університеті, її звільнили. 

Під час слідства вона визнала свою провину.

Слідчі дії тривають за ч. 1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України, покаранням можуть бути виправні роботи на строк до двох років, арешт на строк до шести місяців або позбавлення волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, що в лютому 2023 року студенти столичного Державного торговельно-економічного університету оприлюднили в тіктоку відеозапис, на якому чути, як викладачка відмовилася переходити на українську мову під час лекції та почала запитувати учнів, чому вони та їхні батьки не пішли на фронт добровольцями.

Керівництво вишу зреагувало та звільнило жінку. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter