Заочно судитимуть трьох російських військових, які могли вбити, розчленувати та спалити цивільного на Харківщині

Дата: 26 Січня 2024
A+ A- Підписатися

До суду скерували обвинувальні акти щодо трьох російських військових, яким закидають мародерство та вбивство цивільного на Харківщині. 

Про це розповіли у Нацполіції. 

Фото: Нацполіція

Імен підозрюваних у повідомленні не називають, але раніше слідчі-есбівці називали їх – це Віталій Піддубний, Олексій Горбунов та Руслан Гончаров

За даними слідства, навесні 2022-го вони брали участь у захопленні Куп’янського та Ізюмського районів Харківщини. Підозрювані мародерили у населених пунктах й загалом викрали шість машин та один двигун до човна на суму майже мільйон гривень.

Вбивство, яке закидають підозрюваним, трапилось у липні 2022-го. Тоді підозрюваний Піддубний на прізвисько “Фанат” приїхав до одного з господарств, щоб полагодити радянський автомобіль. 

“Покликавши господаря, який мав активну українську позицію, окупант пострілом у голову вбив чоловіка, а автівку через несправність двигуна спалив”, – розповідають у Нацполіції. 

Есбівці, які також вели слідство у справі, казали, що підозрювані “розчленували тіло вбитого, а потім спалили його”. 

За скоєне обвинуваченим загрожує до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що росіянину Георгію Раднатарову, який під час окупації Бучі погрожував цивільному відрубати ногу, оголосили про підозру. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter