Військовому РФ, який під час окупації Бучі погрожував цивільному відрубати ногу, оголосили про підозру

Дата: 21 Січня 2024
A+ A- Підписатися

СБУ підозрює військовослужбовця армії РФ з 37 окремої мотострілецької бригади Георгія Раднатарова у жорстокому поводженні з цивільним населенням.

Підозра за підписом слідчого Служби безпеки України опублікована на сайті Офісу генпрокурора.

Раднатаров Георгій. Фото: russian-torturers.com/profile/2068

За даними досудового розслідування відомо, що під час окупації міста Буча Київської області 25 березня 2022 року Раднатаров у групі з іншими поки що невстановленими солдатами зайшов у двір приватного будинку. За наказом Раднатарова інший військовий зв’язав липкою стрічкою господареві руки за спиною, натягнув мішок на голову і приставив його до стінки, перезарядив автомат і приставив ствол зброї чоловікові до потилиці. Після цього Раднатаров зірвав мішок із голови потерпілого і, погрожуючи вбивством, завдав йому два удари рукою в область серця.

Потерпілий впродовж години стояв біля стінки під наглядом невстановленого російського солдата. Потім Раднатаров наказав чоловікові підійти до броньованої машини та виставити ногу для ампутації сокирою. Підозрюваний замахнувся сокирою, імітуючи удар, але в останній момент відвів обух від ноги потерпілого.

Продовжуючи погрози, Раднатаров прикладав чоловікові до горла мисливський ніж і бив кулаком по обличчю, в якому тримав ніж. Після цього він розрізав скотч на руках потерпілого і ще раз ударив його руків’ям ножа в спину.

Відомо, що Раднатаров народився 1998 року в Республіці Бурятія. На момент подій у Бучі він був виконувачем обов’язків командира розвідувальної роти 37 окремої розвідувальної бригади (військова частина 69647) 36 загальновійськової армії Східного військового округу ЗС РФ, мав звання молодшого лейтенанта.

Нагадаємо, у березні 2023 року трьом російським військовим з 37 окремої гвардійської мотострілецької бригади повідомили про підозру у порушенні законів та звичаїв війни. Їм закидають вчинення сексуального насильства. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter