Заочно підозри отримали четверо росіян, які катували мешканців Київщини

Дата: 30 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Заочно про підозри в порушенні законів та звичаїв війни повідомили чотирьом російським військовим, які брали участь в окупації частини Київщини 2022 року. 

Про це розповіли в ДБР. 

Підозрювані. Фото: ДБР 

Імен підозрюваних детективи не приховують – це Іван Кий, Оскар Ситдіков, Магомед Магомедов та Георгій Раднатаров. Деякі з них отримують підозру не вперше, наприклад Раднатарову вже закидали зґвалтування жінки на Київщині. 

Нова підозра стосується подій початку березня 2022 року. Тоді Кий за наказом керівництва облаштував у селі Вишеград Бучанського району командний пункт і так званий “ізолятор тимчасового утримання”. Підлеглим він наказав вишукувати патріотично налаштованих людей, затримувати та допитувати із застосуванням фізичного та психологічного насильства.

“Задокументовані завдані ними тяжкі тілесні ушкодження, сильні душевні страждання, шкода здоров’ю, зазіхання на людську гідність тощо. Також зафіксовані факти пограбування цивільних осіб та привласнення їх власності, що не було виправдано воєнною необхідністю”, – розповідають детективи. 

Фото: ДБР

Якщо суд визнає їх винними, то вони можуть отримати до 12 років позбавлення волі. 

Нагадаємо, що заочно в’язниця загрожує російському ефесбівцю, який особисто міг катувати цивільних на Харківщині. Йдеться про Максима Живила.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter