Заочно підозру отримав росгвардієць, який розстрілював цивільних на виїзді із Гостомеля

Дата: 09 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Заочно про підозру у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством, повідомили російському військовому, ймовірно, причетному до розстрілу цивільних автівок у Гостомелі у 2022 році. 

Про це розповіли у Нацполіції. 

Імені підозрюваного не називають, але на сайті Офісу генерального прокурора можна знайти підозру на Юрія Слабкова, деталі якої збігаються з повідомленням слідчих. 

Росіянина підозрюють в участі у подіях 25 лютого 2022 року. Тоді по вулиці Шевченка та вулиці Свято-Покровській напроти ЖК “Чеський двір” окупанти облаштували свої вогневі позиції. 

Разом з іншим росіянином Антоном Гаріним, отримавши злочинний наказ від Олега Потопальського, Слабков почав розстрілювати цивільні машини, зокрема ВАЗ 2106, що прямував до Бучі. Як наслідок, водій отримав численні тяжкі вогнепальні поранення. 

Загалом росіяни розстріляли 12 цивільних авто на виїзді з Гостомеля. 

Якщо суд визнає Слабкова винним, то він може отримати довічне. 

Нагадаємо, що комісія з розслідування порушень в Україні, уповноважена Радою ООН з прав людини, виявила закономірність нападів росіян на цивільних у Харківській, Київській та Сумській областях, коли ті перебували під тимчасовою окупацією. Відбувалися ці напади під час пересування людей. 

В усіх випадках жертви були в цивільному одязі, не мали зброї та їхали на авто, деякі з яких навіть мали напис “діти” на вікнах.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter